Ακάρ: Αδύνατη μια λύση με τις δοκιμασμένες μεθόδους των 50 ετών

Eklenme Tarihi: 27 Temmuz 2021

Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ είπε ότι δεν έχει βρεθεί λύση σε καμία από τις δοκιμασμένες μεθόδους του τελευταίου μισού αιώνα στην Κύπρο, γι’ αυτόν τον λόγο, πρόσθεσε, στην παρούσα κατάσταση δεν έχει νόημα να χαθεί περισσότερος χρόνος.

Προβαίνοντας σε δηλώσεις σχετικά με το Κυπριακό πρόβλημα μετά από επισκέψεις που πραγματοποίησε σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Τουρκία, ο Τούρκος υπουργός υπενθύμισε ότι η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου είναι μια κοινότητα που απέρριψε το σχέδιο λύσης των Ηνωμένων Εθνών, γνωστό επίσης ως Σχέδιο Ανάν το 2004.

«Η ΤΔΒΚ και η Δημοκρατία της Τουρκίας έχουν δώσει την απόφαση τους. Κυρίαρχα, ανεξάρτητα δύο ισότιμα κράτη. Όλοι πρέπει να το χωνέψουν αυτό το γεγονός», τόνισε.

Εφιστώντας και την προσοχή στη σημασία του δίκαιου και ίσου καταμερισμού όλων των πλουτών, κυρίως των αποθεμάτων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Ακάρ είπε:

«Εσείς δεν μπορείτε να καταλήξετε πουθενά αγνοώντας τους Τούρκους στην Κύπρο και το κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας. Η Τουρκία είναι μια εγγυήτρια χώρα βάσει συμφωνιών. Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλες εγγυήτριες χώρες, αλλά εμείς, ως εγγυητές, είμαστε αποφασισμένοι να εκπληρώσουμε τις ευθύνες μας και να ασκήσουμε τα δικαιώματα μας».

Θέλουμε όλοι να γνωρίζουν πως δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα γεγονότα» κατέληξε ο υπουργός Χουλουσί Ακάρ.