Βαθιά λύπη εξέφρασε ο πρωθ/ργός Σανέρ για πυρκαγιές στην Τουρκία

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2021

Ο πρωθυπουργός Ερσάν Σανέρ εξέφρασε την λύπη του για τις τεράστιες πυρκαγιές που ξέσπασαν σε πολλές επαρχίες της Τουρκίας, κυρίως στις νότιες περιοχές.

«Ως Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, είμαστε έτοιμοι να εκπληρώσουμε κάθε αποστολή που πέφτει στους ώμους μας χωρίς κανένα δισταγμό», δήλωσε ο πρωθυπουργός Σανέρ.

Λήφθηκε απόφαση που απαγορεύει μέχρι νεωτέρας την είσοδο σε όλους τους χώρους πικνίκ στην ΤΔΒΚ, είπε και κάλεσε τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί και να δείξουν ιδιαίτερη ευαισθησία για την πρόληψη πυρκαγιάς στην Δημοκρατία.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους στην Τουρκία από πυρκαγιές για την κατάσβεση των οποίων η Τουρκία δίνει μεγάλη μάχη.

Ο υπουργός Γεωργίας και Δασών της Τουρκίας, Μπεκίρ Πάκντεμιρλι, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας Μουράτ Κουρούμ έδωσαν πληροφορίες στους δημοσιογράφους σχετικά με τις πυρκαγιές στο Κέντρο Διαχείρισης Δασικής Πυρκαγιάς στην επαρχία Μανάβγκατ της Αντάλεια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στις 27-28 Ιουλίου εκδηλώθηκαν 53 δασικές πυρκαγιές σε 17 νομούς σε όλη την επικράτεια της Τουρκία εκ των οποίων οι 38 τέθηκε υπό έλεγχο.

Ο υπουργός Πάκντεμιρλι σημείωσε πως δίνουν μάχη κατά των πυρκαγιών με 3 αεροσκάφη, 38 ελικόπτερα, 472 υδροφόρα οχήματα και 4.000 προσωπικό και πρόσθεσε,

«Η πολυδιάστατη έρευνα σχετικά με την αιτία των πυρκαγιών διεξάγεται από τις αρχές επιβολής του νόμου και τις δικαστικές αρχές».