Οκτάι: Η Τουρκία θα προστατεύει πάντα τον τουρκοκυπριακό λαό

Eklenme Tarihi: 08 Temmuz 2021

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι ο οποίος βρίσκεται στην ΤΔΒΚ για διήμερη επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε επίσκεψη στην περιοχή Μπάφρα με τον πρωθυπουργό Ερσάν Σανέρ.

Ο Οκτάι έκανε σημαντικές δηλώσεις κατά την επίσκεψη του και εξέφρασε την αγάπη, το σεβασμό και τους χαιρετισμούς του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και είπε: «Η ΤΔΒΚ είναι πάντα στην καρδιά μας, είμαστε ενωμένοι».

Υπενθυμίζοντας ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  θα είναι στην ΤΔΒΚ στις 20 Ιουλίου που είναι η πρώτη μέρα του Κουρμπάν Μπαϊράμ, ο Οκτάι είπε ότι αυτή είναι μια σαφής ένδειξη της σημασίας που δίνει η Τουρκία στην ΤΔΒΚ.

Σημειώνοντας ότι το μπαϊράμ είναι ένας χρόνος που περνάτε με εκείνους που είναι πιο κοντά σας, τους αγαπημένους και την οικογένεια σας, ο Οκτάι είπε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος που έρχεται στην ΤΔΒΚ κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου έχει πολύ νόημα, καθώς όταν έρχονται στην ΤΔΒΚ δεν έρχονται σε άλλη χώρα αλλά στο σπίτι τους.

Επεξηγώντας ότι ο κόσμος πρέπει να το κατανοήσει αυτό, καθώς αυτή δεν είναι απλώς μια συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ο Οκτάι είπε: «Αν συμβεί κάτι στους Τουρκοκύπριους αδελφούς μας, ή συμβεί κάτι σε ένα κομμάτι των μαλλιών τους, τότε ολόκληρη η Τουρκία θα σηκωθεί και θα κάνει οτιδήποτε χρειάζεται για την προστασία τους».