Μαυρογιάννης: Η ε/κ πλευρά συμπεριφέρεται αναξιόπιστα στο Κυπριακό

Eklenme Tarihi: 26 Temmuz 2021

Υπάρχει διεθνώς μια εντύπωση ότι η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση συμπεριφέρεται αναξιόπιστα στο Κυπριακό, είπε ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης επικρίνοντας τις στάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και της διεθνούς κοινότητας επί του Κυπριακού προβλήματος και του Μαράς.

Σε συνέντευξη στην ε/κ εφημερίδα «Πολίτης», ο Μαυρογιάννης αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της Προεδρίας του Σ.Α. των Ηνωμένων Εθνών επί του Μαράς και είπε ότι αυτή δεν είναι παρά μια δήλωση.

Ο Ε/κ διαπραγματευτής τόνισε ότι η τελευταία δήλωση του Σ.Α. θα αποτύχει να έχει οποιαδήποτε επίδραση.

Ο Μαυρογιάννης δεν βλέπει κάτι κακό στο να επιστρέψουν οι Ελληνοκύπριοι κάτοικοι του Μαράς υπό τ/κ διοίκηση εφόσον το υφιστάμενο καθεστώς των περιουσιών δεν αλλάζει.

Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες δηλώσεις του Ε/κ ηγέτη Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος είπε ότι η ε/κ πλευρά έχει όλο το δίκαιο με το μέρος της, ο Μαυρογιάννης είπε: «Σε αυτές τις περιπτώσεις κανένας δεν έχει όλο το δίκαιο με το μέρος του. Έχουμε μπροστά μας σοβαρά προβλήματα».

Η ε/κ πλευρά δεν έχει καταφέρει να πείσει τη διεθνή κοινότητα, πρόσθεσε και είπε ότι η πλειοψηφία της διεθνούς κοινής γνώμης θεωρεί ότι ο Ε/κ ηγέτης Αναστασιάδης έφυγε από το Κραν Μοντάνα.