Τελετή απότισης φόρου τιμής εις μνήμη των μαρτύρων του Τάσπιναρ

Eklenme Tarihi: 26 Temmuz 2021

Οι μάρτυρες του Τάσπιναρ που έπεσαν στις 25 Ιουλίου του 1974 μνημονεύθηκαν χθες με ειδική τελετή στο Κοιμητήριο των Μαρτύρων στο Τάσπιναρ.

Η τελετή άρχισε με την κατάθεση στεφάνων στο κοιμητήριο των Μαρτύρων.

Ρίχθηκαν χαιρετιστήριες βολές, τηρήθηκε μονόλεπτη σιγή και έγινε έπαρση των σημαιών συνοδεία του εθνικού ύμνου.

Στη μνημονευτική τελετή εκφώνησε ομιλία ο κοινοτάρχης του Τάσπιναρ, Ιζζέτ Έρτσαγιλ και είπε ότι οι κάτοικοι του Τάσπιναρ πρόβαλαν ηρωική αντίσταση κατά των ελληνοκυπριακών επιθέσεων.

Οι επιθέσεις της ελληνο-ελληνοκυπριακής δυάδας κατά των Τουρκοκυπρίων με στόχο να πετύχει την ένωση της νήσου με την Ελλάδα δεν θα ξεχαστούν ποτέ, τόνισε.

Ο κοινοτάρχης του Τάσπιναρ κάλεσε τον λαό να είναι προσεκτικός και να μη επιτρέψει την επαναφορά των σκοτεινών ημερών του 1974.

«Είναι εκτός θέματος να εγκαταλειφθεί η κυριαρχία, η διζωνική τάξη ούτε και η αποτελεσματική εγγύηση της Τουρκίας στο νησί», κατέληξε.

Στην τελετή εκφώνησε ομιλία κι ο βουλευτής του UBP, Ζορλού Τορέ και είπε ότι αυτοί που δημιούργησαν το Κυπριακό πρόβλημα είναι η ελληνο-ελληνοκυπριακή δυάδα και ότι ο τουρκοκυπριακός λαός δεν θα δώσει ποτέ παραχωρήσεις από την ελευθερία, την κυριαρχία, το κράτος και τα εδάφη του πάνω στα οποία ζει σήμερα.

«Η μόνη εγγύηση μας είναι η μητέρα πατρίδα η Τουρκία», τόνισε ο Τορέ εφιστώντας την προσοχή στη διδασκαλία της σημασίας της πατρίδας, της ελευθερίας και της σημαίας στις επόμενες γενιές.