Οι πιο κάτω αναθεωρημένες αποφάσεις ανακοινώθηκαν από την Ανώτατη Επιτροπή Λοιμωδών Νοσημάτων

Eklenme Tarihi: 16 Temmuz 2021

Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου είναι τώρα στην «κόκκινη» κατηγορία χωρών. Η Τουρκία συνεχίζει να παραμένει στην «πορτοκαλί» κατηγορία.

-Οι ασθενείς με Covid-19 θα απομονώνονται στο σπίτι από τη Δευτέρα, 19 Ιουλίου.

– Τα μη εμβολιασμένα άτομα που θα διαμένουν σε ξενοδοχεία ή θα εισέρχονται σε καζίνο θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ PCR/αντιγόνου που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες 72 ώρες.

– Τα τραπέζια στα εστιατόρια των ξενοδοχείων θα πρέπει να είναι σε απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων. Η εξυπηρέτηση σε ανοιχτούς μπουφέδες θα παρέχεται από το προσωπικό. Τα ποτήρια, τα πιάτα και τα σκεύη μίας χρήσης θα χρησιμοποιηθούν κατά το σερβίρισμα φαγητού. Το προσωπικό του ξενοδοχείου θα φοράει μάσκες συνεχώς και θα επαναλαμβάνει τα τεστ PCR κάθε επτά ημέρες.

-Εστιατόρια, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία και άλλα κέντρα εστίασης θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους πελάτες με χωρητικότητα 1/3 των θέσεων τους. Τα τραπέζια σε αυτούς τους χώρους θα τοποθετηθούν σε απόσταση 2 μέτρων. Οι μη εμβολιασμένοι πελάτες που επιθυμούν να δειπνήσουν σε εσωτερικούς χώρους θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ PCR/αντιγόνου των τελευταίων 72 ωρών. Το προσωπικό σε αυτούς τους τομείς είναι υποχρεωμένο να φορεί μάσκες συνεχώς και να επαναλαμβάνει τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κάθε επτά ημέρες.

-Επιτρέπεται η εκτέλεση ζωντανής μουσικής σε εστιατόρια, καφετέριες και ταβέρνες, αλλά οι μουσικοί θα πρέπει να ανανεώνουν τα τεστ PCR τους κάθε επτά ημέρες.

-Καρέκλες, τραπέζια και σκαμπό σε κλαμπ και μπαρ (εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους) θα είναι σε απόσταση 2 μέτρων και θα καλύψουν το 1/3 των χώρων. Οι ίδιοι κανόνες θα ισχύουν για καφετέριες, κλαμπ και καφέ. Οι μη εμβολιασμένοι πελάτες θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ PCR ή τεστ για ταχεία ανίχνευση του αντιγόνου Covid-19 που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες 72 ώρες.