Η Τουρκία δώρισε οχήματα και εξοπλισμό για την Αστυνομία

Eklenme Tarihi: 09 Temmuz 2021

Tελετή στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση στην Λεφκόσια πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη το απόγευμα για παράδοση εξοπλισμού και οχημάτων που δώρισε η τουρκική κυβέρνηση στην αστυνομική δύναμη της ΤΔΒΚ.

Ο Πρόεδρος Ερσίν Τατάρ και ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι εκφώνησαν ομιλίες στην τελετή.

Μιλώντας στην τελετή, ο Πρόεδρος Τατάρ τόνισε την σημασία της ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης προκειμένου να τηρήσει επιτυχώς το νόμο και την τάξη καθώς και την ασφάλεια του κοινού.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την τουρκική κυβέρνηση για την ευγενική δωρεά που θα επιτρέψει στην αστυνομία μας να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά στο πεδίο», είπε.

Ο Τατάρ είπε ότι είναι επίσης σημαντικό για την ΤΔΒΚ να αναβαθμίσει τις δυνατότητες της υπό το φως της αυξανόμενης σημασίας της λόγω αλλαγών που συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι από την πλευρά του είπε ότι βρίσκεται στην ΤΔΒΚ για να επιθεωρήσει τις τρέχουσες εργασίες επί των κοινών σχεδίων, καθώς για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Συνοψίζοντας τις επαφές του στην ΤΔΒΚ, ο Οκτάι είπε ότι επιθεώρησε τις εργασίες αναστήλωσης που πραγματοποιούνται στο τέμενος Μπιλάλ Αγά στην κλειστή πόλη Μαράς.

«Είμαστε εδώ σήμερα για να παραδώσουμε οχήματα και εξοπλισμό που ζητήθηκε κατά την τελευταία επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ΤΔΒΚ τον Νοέμβριο του περασμένου έτους», είπε ο Οκτάι.

«Η ευημερία του τουρκοκυπριακού λαού εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα μας και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε υποστήριξη στην ΤΔΒΚ», τόνισε ο Τούρκος αντιπρόεδρος.

Σχετικά με το Κυπριακό, ο Οκτάι είπε ότι η Τουρκία ως μητέρα πατρίδα και εγγυήτρια χώρα υποστηρίζει πλήρως το όραμα και τις προτάσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς για λύση.

«Η Τουρκία δεν ξεχωρίζει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του τουρκοκυπριακού λαού στην Ανατολική Μεσόγειο από τα δικά της. Δεν θα κάνουμε παραχωρήσεις από αυτό που δικαίως μας ανήκει», είπε.

Είπε επίσης ότι η θέση της Τουρκίας σχετικά με την λύση του Κυπριακού είναι σαφής.

«Τυχόν νέες διαπραγματεύσεις που θα πραγματοποιηθούν από τώρα μπορούν να γίνουν μόνο μεταξύ δύο κρατών και όχι δύο κοινοτήτων. Θα ήθελα επίσης να δηλώσω για άλλη μια φορά ότι υποστηρίζουμε πλήρως όλες τις πολιτικές που υιοθετήθηκαν στο Μαράς που βρίσκεται εντός των συνόρων της ανεξάρτητης και κυρίαρχης ΤΔΒΚ», κατέληξε ο Οκτάι.