Ο Ουστέλ καλεί τον λαό να εμβολιαστεί και να τηρεί τους κανόνες

Eklenme Tarihi: 29 Temmuz 2021

Ο υπουργός Υγείας Ουνάλ Ουστέλ τόνισε για ακόμη μια φορά τη σημασία του εμβολιασμού και κάλεσε όλους να εμβολιαστούν και να τηρούν τους κανόνες κατά της Covid-19.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό πρόγραμμα στο BRT, ο υπουργός Ουστέλ είπε ότι πρόκειται για εφησυχασμό στον λαό και ότι τον τελευταίον καιρό ο ιός διαδίδεται κυρίως σε γαμήλιες τελετές, αθλητικά κέντρα, γραφεία τυχερών παιχνιδιών και κέντρα ψυχαγωγίας.

Λέγοντας ότι δεν προβλέπουν ένα νέο κλείδωμα στην χώρα, ο Ουστέλ δήλωσε ότι συνεργάζονται με όλους τους επαγγελματίες υγείας για να μη προχωρήσουν με ένα νέο lockdown.

Επίσης είπε ότι έχουν εμποδίσει την είσοδο των ανεμβολίαστων σε εσωτερικούς χώρους των πολλών κέντρων με στόχο να ενθαρρύνουν τον λαό για να εμβολιαστεί.

 Επισημαίνοντας ότι μετά τις νέες αποφάσεις της Ανώτατης Επιτροπής Λοιμωδών Νοσημάτων παρατηρείται άνοδος στον αριθμό των ατόμων που εμβολιάζονται, ο υπουργός Ουστέλ δήλωσε ότι περίπου το 40% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί.

Δηλώνοντας επίσης ότι 10 χιλιάδες δόσεις του εμβολίου BioNTech απεστάλησαν στην ΤΔΒΚ από την Τουρκία και ότι ξεκίνησε η χορήγηση του εμβολίου σε 6 χιλιάδες επαγγελματίες υγείας, είπε ότι σχεδιάζεται να χορηγηθούν τα υπόλοιπα εμβόλια σε άτομα με σοβαρές και χρόνιες ασθένειες.

Ο υπουργός Υγείας Ουστέλ κάλεσε τον λαό να εμβολιαστεί και να μάθει να ζει μ’ αυτήν την νόσο.

Ως προς το θέμα της επαναλειτουργίας των σχολείων, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι περίπου το 70% των δασκάλων έχει εμβολιαστεί.