Ο πρωθ/ργός Σανέρ δέχτηκε ομάδα Τούρκων επιχειρηματιών

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2021

Έκκληση από τον πρωθυπουργό Ερσάν Σανέρ σε επιχειρηματίες στην Τουρκία για να επενδύσουν στην ΤΔΒΚ.

Μιλώντας στη διάρκεια συνάντησης με ομάδα επιχειρηματιών από την Τουρκία, ο πρωθυπουργός Σανέρ είπε ότι πέτυχαν να υλοποιήσουν μαζί με την μητέρα πατρίδα την Τουρκία πολλά σημαντικά σχέδια παρόλα τα εμπάργκο εις βάρος της ΤΔΒΚ.

Στόχος είναι να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του τουρκικού έθνους σε συνεργασία και ενότητα με την Τουρκία, τόνισε.

Αναφερόμενος και στο άνοιγμα του Μαράς, ο Σανέρ είπε: «Εδώ προχωρούμε μαζί με την μητέρα πατρίδα την Τουρκία με σίγουρα βήματα».

Επισημαίνοντας ότι η ΤΔΒΚ άνοιξε μέρος του περίκλειστου Μαράς σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), είπε ότι η πρωτοβουλία του Μαράς ήταν ένα σχέδιο της ΤΔΒΚ που έχει αλλάξει τα συνηθισμένα.

«Κάνουμε αποφασιστικά βήματα με την Τουρκία επί του θέματος Μαράς. Αντιδράσεις της ΕΕ ή του ΟΗΕ δεν έχουν σχέση με τις πραγματικότητες στην Κύπρο. Δεν θα μας κάνουν να επιστρέψουμε από την πορεία μας ποτέ», τόνισε ο κ. πρωθυπουργός.

Στο μεταξύ, η τουρκική ομάδα επιχειρηματιών έγινε δεκτή κι από τον πρεσβευτή της Τουρκίας στην Λεφκόσια, Αλί Μουράτ Μπάστσερι ο οποίος τόνισε την αλληλεγγύη και την ενότητα μεταξύ της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ.