Ο πρωθ/ργός Σανέρ επισκέφτηκε μέρος του Μαράς που θα ανοίξει

Eklenme Tarihi: 26 Temmuz 2021

Ο πρωθυπουργός Ερσάν Σανέρ και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου επισκέφτηκαν σήμερα Δευτέρα μέρος του περίκλειστου Μαράς που θα επανανοίξει για εγκατάσταση σαν μέρος της συνεχιζόμενης πρωτοβουλίας της ΤΔΒΚ με στόχο την αναζωογόνηση της πόλης.

Τον πρωθυπουργό Σανέρ συνόδευσε ο Διοικητής των Τουρκοκυπριακών Δυνάμεων Ασφαλείας, υποστράτηγος Ζορλού Τοπάλογλου ο οποίος τον πληροφόρησε για την περιοχή που κηρύχθηκε μη στρατιωτική ζώνη και θα ανοίξει για επανεγκατάσταση.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, ο υπουργός Εσωτερικών Κουτλού Εβρέν και ο δήμαρχος της Γκαζίμαγουσα Ισμαήλ Αρτέρ ήταν παρόντες στην περιοδεία του κ. πρωθυπουργού.

Μιλώντας εδώ, ο πρωθυπουργός Σανέρ είπε ότι το μέρος, έκτασης 5 τετραγωνικών χιλιομέτρων που θα ανοίξει, αποτελεί το 3,5% ολόκληρου του περίκλειστου Μαράς.

Σ’ αυτήν την περιοχή υπάρχουν 496 περιουσίες ή οικόπεδα, πρόσθεσε.

Υπενθύμισε ότι η απόφαση για το επανάνοιγμα του Μαράς είναι συμβατή με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και  ότι υπάρχουν 337 αιτήσεις ενώπιον της Επιτροπής Ακινήτων Περιουσιών.

Οι 36 απ’ αυτές τις αιτήσεις έχουν σχέση με τις περιουσίες που βρίσκονται εντός αυτής της περιοχής, έκτασης 5 τετραγωνικών χιλιομέτρων, πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός Σανέρ υπενθύμισε δε ότι διενεργήθηκε μελέτη για την φυσική κατάσταση των κτηρίων εδώ από το Πανεπιστήμιο Ανατολικής Μεσογείου και ότι οι συνομιλίες θα γίνουν με την Επιτροπή Ακινήτων επί του πώς θα διαχειρίζονται τα κτήρια που είναι στο χείλος της κατάρρευσης ή δεν μπορούν να επιδιορθωθούν.