Ο ΠτΒ Σεννάρογλου έγινε δεκτός από τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν

Eklenme Tarihi: 09 Haziran 2021

Ο Πρόεδρος της Βουλής της Δημοκρατίας Οντέρ Σεννάρογλου είχε σημαντικές συναντήσεις στην Άγκαρα σαν μέρος της πρώτης του επίσημης επίσκεψης στο εξωτερικό.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Σεννάρογλου έγινε δεκτός από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο προεδρικό σύμπλεγμα στο Μπέστεπε.

Δεν εκδόθηκε καμιά δήλωση πριν ή μετά τη συνάντηση αυτή.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Βουλής είχε συνάντηση με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι.

Μιλώντας εδώ, ο Οκτάι είπε ότι οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ είναι αναμφισβήτητα σε πλήρη αρμονία και ότι τα κοινοβούλια των δύο χωρών διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην περαιτέρω ενίσχυση αυτών των διμερών σχέσεων.

Επισημαίνοντας τη σημασία της  ταχείας ανάληψης δράσης επί θεμάτων που επηρεάζουν την καθημερινότητα των Τουρκοκυπρίων, ο Φουάτ Οκτάι είπε ότι μεγάλη ευθύνη πέφτει στους ώμους των κοινοβουλίων για την υλοποίηση δομικών αλλαγών που θα βοηθήσουν την ΤΔΒΚ να στέκεται στα πόδια της.

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος της Βουλής Οντέρ Σεννάρογλου είπε ότι η υποστήριξη της μητέρας πατρίδας της Τουρκίας για την ανάπτυξη της ΤΔΒΚ είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό πρόβλημα, τόνισε ότι ο τουρκοκυπριακός λαός έχει ίσα δικαιώματα στο νησί.

Υπέδειξε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά θέλει λύση δύο κρατών στη βάση των δύο ίσων κρατών και ότι είναι εκτός θέματος να εγκαταλειφτεί η ενεργός και αποτελεσματική εγγύηση της μητέρας πατρίδας της Τουρκίας.