Ο Τατάρ επισκέφθηκε τον Καθηγητή Δρα. Μουσταφά Νετζμί Ιλχάν

Eklenme Tarihi: 08 Temmuz 2021

Ο Πρόεδρος Ερσίν Τατάρ πραγματοποίησε επίσκεψη στον γιο του Απόστρατου Ταξιάρχου Νιχάτ Ιλχάν, καθηγητή δρα Μουσταφά Νετζμί Ιλχάν κατά τις επαφές του στην Άγκαρα.

Τα τρία παιδιά και η σύζυγος του Απόστρατου Ταξιάρχου Νιχάτ Ιλχάν έπεσαν μάρτυρες κατά την διάρκεια των επιδρομών στο Κουμσάλ στην Λεφκόσια τον Δεκέμβριο του 1963.

Τώρα ο γιος του καθηγητή δρα Μουσταφά Νετζμί Ιλχάν είναι ο Πρύτανης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Γκάζι και μέλος του Συμβουλίου Κοινωνικών Επιστημών του Υπουργείου Υγείας στην Τουρκία.

«Αυτοί θα είναι πάντα στην καρδιά μας, όλοι ζήσαμε τον ίδιο πόνο και τον βιώνουμε ακόμα», δήλωσε ο Πρόεδρος Τατάρ σε δημοσιογράφους μετά την επίσκεψη καθώς υπενθύμισε το περιστατικό που καταγράφηκε στην ιστορία ως «Αιματηρά Χριστούγεννα».

Υπενθύμισε επίσης ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παρευρεθεί στους φετινούς εορτασμούς στις 20 Ιουλίου, την Ημέρα Ειρήνης και Ελευθερίας και αναμένεται να δώσει σημαντικά μηνύματα εκείνη την ημέρα.

Ο Τατάρ είπε επίσης ότι η ΤΔΒΚ παρακολουθεί τα μεγάλα επιτεύγματα της Τουρκίας με μεγάλη ικανοποίηση και υπηρηφάνεια.

«Είμαστε ένα και είμαστε ενωμένοι, όσο ισχυρότερη γίνεται η Τουρκία σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της «ιατρικής», τόσο πιο επιτυχημένη θα είμαστε ως η ΤΔΒΚ», είπε.

Ο Πρόεδρος Ερσίν Τατάρ επέστρεψε χθες, Τετάρτη στην ΤΔΒΚ με το ίδιο αεροπλάνο μαζί με τον Τούρκο αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι, αφού ολοκλήρωσε τις επαφές του στην Τουρκία.