Ο Σανέρ μετέβη στην Άγκαρα

Eklenme Tarihi: 02 Mart 2021

Ο πρωθυπουργός Ερσάν Σανέρ μετέβη σήμερα στην Άγκαρα.

Ο Σανέρ θα συμμετάσχει στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας Οικονομικής και Δημοσιονομικής Συνεργασίας Τουρκίας-ΤΔΒΚ του 2021 που θα γίνει την Τετάρτη και θα πραγματοποιήσει διάφορες επίσημες επαφές.

Ο υπουργός Οικονομικών Ντουρσούν Ογούζ συνοδεύει τον πρωθυπουργό Σανέρ κατά την επίσκεψη του στην Τουρκία.

Σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Πρωθυπουργικού, η συμφωνία συνεργασίας, λαμβάνοντας υπόψη και την πανδημία Covid-19, θα συμβάλει στον κρατικό προϋπολογισμό της ΤΔΒΚ και στον πραγματικό τομέα, καθώς επίσης θα περιέχει πρωτόκολλα για έργα υποδομής που θα χρηματοδοτηθούν από την Άγκαρα.

Σε δήλωση του σχετικά με το θέμα αυτό, ο πρωθυπουργός Ερσάν Σανέρ είπε ότι η συμφωνία Οικονομικής και Δημοσιονομικής Συνεργασίας Τουρκίας-ΤΔΒΚ του 2021 που φτάνει στο τελικό στάδιο της, έχει μεγάλη σημασία για τον τουρκοκυπριακό λαό.

«Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον και ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι έχει συνεισφέρει στην συμφωνία Οικονομικής και Δημοσιονομικής Συνεργασίας 2021 Τουρκίας-ΤΔΒΚ. Η υπογραφή της συμφωνίας θα φέρει ευημερία και λαμπρότερο μέλλον  στον τουρκοκυπριακό λαό», είπε ο Σανέρ.

Ο πρωθυπουργός Σανέρ αναμένεται να επιστρέψει στην Δημοκρατία την Πέμπτη αφού ολοκληρώσει τις επαφές του στην Άγκαρα.