Ο ΥΠΕΞ είχε συνομιλίες με την Ντι Κάρλο και τον Λακρουά

Eklenme Tarihi: 02 Mart 2021

Ο υπουργός Εξωτερικών Ταχσίν Ερτουγρούλογλου είχε ξεχωριστές τηλεδιασκέψεις χθες Δευτέρα με την Βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ για πολιτικές υποθέσεις,  Ρόζμαρι Ντι Κάρλο και τον βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ, αρμόδιο για θέματα ειρηνευτικών επιχειρήσεων,  Ζαν Πιέρ Λακρουά.

Ο υπουργός Ερτουγρούλογλου τους εξέφρασε τις απόψεις της ΤΔΒΚ πριν την άτυπη συνάντηση 5+ΟΗΕ που θα λάβει χώρα στη Γενεύη στις 27-29 Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, ο ΥΠΕΞ είπε ότι όπως κι ο ΓΓ του ΟΗΕ έχει διατυπώσει στην πρόσκλησή του, στόχος της άτυπης συνάντησης είναι η εξακρίβωση κατά πόσον υπάρχει κοινό έδαφος μεταξύ των πλευρών.

Σημειώνοντας ότι η ΤΔΒΚ θα συμμετάσχει στη συνάντηση στη Γενεύη με καλή βούληση και με εποικοδομητικό τρόπο, ο Ερτουγρούλογλου τόνισε ότι αυτήν την φορά η διαδικασία θα πρέπει να είναι διαφορετική.

Μια ενδεχόμενη διαδικασία διαπραγμάτευσης θα πρέπει να ξεκινήσει στην βάση της κυριαρχικής ισότητας των δύο πλευρών που θα συμβάλει σε μια βιώσιμη και διαρκή διευθέτηση.

Κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τον κ. Λακρουά, ο Ερτουγρούλογλου εξέφρασε επίσης τις θέσεις της τ/κ πλευράς για την λειτουργία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.