ΠτΔ Τατάρ: Η 20η Ιουλίου είναι η μέρα της απελευθέρωσης των Τουρκοκυπρίων

Eklenme Tarihi: 19 Temmuz 2021

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερσίν Τατάρ εξέδωσε μήνυμα επί ευκαιρία της 20ης Ιουλίου, Ημέρας Ειρήνης και Ελευθερίας καθώς επίσης της Γιορτής των Θυσιών.

Στο μήνυμά του, ο κ. Πρόεδρος υπέδειξε ότι ο τουρκοκυπριακός λαός εορτάζει με μεγάλο ενθουσιασμό και συγκίνηση την 47η επέτειο της Ειρηνευτικής Επιχείρησης που φέτος συμπίπτει με την πρώτη μέρα της θρησκευτικής γιορτής, του Κουρμπάν Μπαϊράμ.

«Αυτοί που προσπαθούν να παραπλανήσουν την τουρκοκυπριακή πλευρά τα τελευταία 50 και πλέον χρόνια με το «παραμύθι της ομοσπονδίας», παίζουν με τον χρόνο και κακομαθαίνονται από τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να γνωρίζουν το ότι ούτε ο τουρκοκυπριακός λαός ούτε και το μεγάλο τουρκικό έθνος δεν μπορεί να έχει υπομονή απέναντι σ’ αυτές τις εξαπατήσεις», τόνισε.

 «Όπως στην Κύπρο, και στην περιοχή μας ο δρόμος που οδηγεί σε ειρήνη, γαλήνη και σταθερότητα περνά από την θέση των δύο ξεχωριστών κρατών που θα βασίζεται στην κυρίαρχη ισότητα και υποστηρίζεται πλήρως από την Τουρκία», είπε προσθέτοντας ότι ο τουρκοκυπριακός λαός δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει ακόμα άλλα 60 χρόνια επιμένοντας σε λύση ομοσπονδίας.

Επισημαίνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υποκύψει σε όλες τις απαιτήσεις της ελληνο-ελληνοκυπριακής δυάδας και τιμωρεί τους Τουρκοκύπριους με εμπάργκο, ο Τατάρ κάλεσε την ΕΕ να προβεί στις απαραίτητες προειδοποιήσεις σε όσους αγνοούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην Γαλάζια Πατρίδα τους και ακολουθούν την πολιτική αποκλεισμού της ΤΔΒΚ.

«Είτε γίνεται αποδεκτό είτε όχι, η ΤΔΒΚ είναι μια οντότητα στην περιοχή, είναι ένα κράτος κυρίαρχο και ελεύθερο με τους καθιερωμένους δημοκρατικούς της θεσμούς», τόνισε ο Πρόεδρος Τατάρ υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα της μητέρας πατρίδας της Τουρκίας να προστατεύσει όχι μόνο τα δικά της δικαιώματα και συμφέροντα αλλά και της ΤΔΒΚ.

«Ούτε θα επιστρέψουμε στην περίοδο προ του 1974, ούτε θα γίνουμε μειονότητα εντός της ελληνοκυπριακής κοινότητας. Θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε στον δρόμο που έχουμε καθορίσει με την μητέρα πατρίδα την Τουρκία. Ο λαός μας να είναι ήρεμος», είπε και ολοκλήρωσε το μήνυμα του ως εξής:

«Η 20η Ιουλίου είναι η μέρα της απελευθέρωσης μας. Η 20η Ιουλίου είναι η μέρα που έχουμε εξασφαλίσει την κυριαρχία μας υπό την δική μας διοίκηση εντός των δικών μας συνόρων. Η ΤΔΒΚ είναι τουλάχιστον εξίσου κυρίαρχη και νόμιμη με το ελληνοκυπριακό κράτος.