Σανέρ: Ο εμβολιασμός θα συμβάλει στην αναζωογόνηση της οικονομίας

Eklenme Tarihi: 30 Temmuz 2021

Ο πρωθυπουργός Ερσάν Σανέρ είπε ότι το θέμα της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στην ΤΔΒΚ από την Τουρκία μέσω καλωδίου μεταφέρθηκε στην ατζέντα και ότι η μητέρα πατρίδα η Τουρκία υποστηρίζει σοβαρά αυτό το σχέδιο.

«Τα επόμενα πέντε χρόνια θα σημειωθούν σημαντικές εξελίξεις επί αυτού του θέματος», δήλωσε ο κ. πρωθυπουργός σε ψεσινή ειδική εκπομπή στο BRT.

Αναφερόμενος και στην οικονομία, ο πρωθυπουργός Σανέρ είπε ότι έχει εξασφαλιστεί η απαραίτητη υποστήριξη της Τουρκίας για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Επίσης ο κ. πρωθυπουργός δήλωσε ότι η εκπαίδευση με φυσική παρουσία θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και τόνισε τη σημασία του εμβολιασμού κάτι που θα διανοίξει την οδό για την αναζωογόνηση της οικονομίας.

Αναφερόμενος και στο θέμα του περίκλειστου Μαράς, ο Ερσάν Σανέρ είπε ότι το Μαράς στην ουσία μας θυμίζει μια πραγματικότητα και αυτή είναι ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θέλει να μοιραστεί τίποτα με τους Τουρκοκύπριους.

«Θα σεβόμαστε τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», είπε ο κ. πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι αυτό το θέμα προσέλκυσε σε μεγάλο βαθμό την προσοχή και το ενδιαφέρον του κόσμου στο Κυπριακό και το Μαράς.

Στο θέμα του Μαράς θα συνεχίσουμε να χαλάμε τα συνηθισμένα, τόνισε και κατέληξε λέγοντας: «Η ελληνοκυπριακή πλευρά συνεχίζει την φιλοσοφία της κατοχής  από το 1963».