Οϊγκαρ: Δεν θα γίνουν αλλαγές στις διελεύσεις

Eklenme Tarihi: 09 Temmuz 2021

Σύμφωνα με τις τελευταίες αποφάσεις της Ανώτατης Επιτροπής Λοιμωδών Νοσημάτων, η Νότια Κύπρος, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ρωσία κατηγοριοποιήθηκαν στην κόκκινη λίστα.

Σε δήλωση που εκδόθηκε χθες Πέμπτη, ο υφυπουργός Υγείας Ντουριγιέ Ντερέν Οϊγκάρ είπε ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις τρέχουσες διαδικασίες στα σημεία διέλευσης μεταξύ των δύο πλευρών του νησιού.

Η Οϊγκαρ είπε ότι αν και η Νότια Κύπρος βρίσκεται πλέον στην κόκκινη λίστα, δεν θα γίνουν αλλαγές στις διελεύσεις.

Η Οϊγκάρ υπενθύμισε ότι η διαδικασία διέλευσης με αρνητικό PCR ή τεστ αντιγόνου κάθε επτά μέρες θα συνεχιστεί, αλλά θα ισχύει μόνο για Ελληνοκύπριους και άτομα που διαμένουν μόνιμα στην Νότια Κύπρο.

Στο μεταξύ, η Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Υγεία αναμένεται να συνεδριάσει και να επανεκτιμήσει τις διαδικασίες στα σημεία διέλευσης λόγω της αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων.

Άτομα που ταξιδεύουν από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ρωσία, τα οποία επί του παρόντος είναι στην κόκκινη κατηγορία, μπορούν να εισέλθουν στην ΤΔΒΚ με αρνητικό αποτέλεσμα PCR των τελευταίων 72 ωρών πριν από την πτήση τους, αλλά θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για 10 ημέρες ανεξάρτητα από το εάν ή όχι εμβολιάστηκαν.

Η διαδικασία θα τεθεί σε ισχύ από την 12 Ιουλίου.