Συνάντηση Σανέρ-Σιέντοπ

Eklenme Tarihi: 04 Mart 2021

Ο πρωθυπουργός Ερσάν Σανέρ εξετέλεσε χθες φιλοφρονητική επίσκεψη στον Πρόεδρο της Τουρκικής Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης, Μουσταφά Σιέντοπ προτού επιστρέψει σήμερα το πρωί στη Δημοκρατία.

Μιλώντας κατά τη συνάντηση, ο Σιέντοπ είπε ότι η Τουρκία θα εξακολουθήσει να βαδίζει με τον τουρκοκυπριακό λαό στον ίδιο δρόμο.

Αναφερόμενος και στη διεθνή απομόνωση των Τουρκοκυπρίων, ο Πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης τόνισε ότι οι επαφές στο επίπεδο βουλευτών άρχισαν να γίνονται πιο σημαντικές για να ακούγεται και να βλέπεται η ΤΔΒΚ στον υπόλοιπο κόσμο.

«Μ’ αυτήν την άποψη κάνουμε να ακούγεται πιο δυνατά η κυπριακή υπόθεση σε όλες τις κοινοβουλευτικές συνόδους που συμμετέχουμε», είπε.

Ως προς το Κυπριακό, ο Σιέντοπ ανέφερε ότι υπάρχουν δύο χωριστοί λαοί, δύο χωριστές δημοκρατικές τάξεις και δύο χωριστά κράτη στην νήσο. «Μια λύση θα είναι δυνατή μόνο με μια προσέγγιση που θα αποδεχτεί αυτές τις πραγματικότητες», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Ερσάν Σανέρ τόνισε ότι ο τουρκοκυπριακός λαός, χάρη στη δύναμη που παίρνει από την μητέρα πατρίδα, βαδίζει απτότητα στον δρόμο του.

Ο Σανέρ ευχαρίστησε τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Πρόεδρο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Σιέντοπ για τις υποστηρίξεις που δίνουν για την ανάπτυξη της ΤΔΒΚ από το 1974, κυρίως τα τελευταία 20 χρόνια.