Τατάρ: Λυπηρές και ατυχείς οι δηλώσεις του Αναστασιάδη

Eklenme Tarihi: 10 Haziran 2021

Ο Πρόεδρος Ερσίν Τατάρ εξέφρασε την απογοήτευσή του για τις τελευταίες δηλώσεις του Ελληνοκύπριου ηγέτη Νίκου Αναστασιάδη σχετικά με το θέμα των αγνοουμένων στην Κύπρο.

Αποκαλώντας λυπηρές και ατυχείς τις δηλώσεις του Ε/κ ηγέτη, ο Πρόεδρος Τατάρ είπε ότι αντίθετα με τους ισχυρισμούς, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και οι τουρκοκυπριακές Δυνάμεις Ασφαλείας συνεργάστηκαν πλήρως με την Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους (ΔΕΑ).

«Οι στρατιωτικές Αρχές μας, για τις οποίες ο Ελληνοκύπριος ηγέτης έκανε αβάσιμες κατηγορίες, έδωσαν τις απαραίτητες άδειες στο έργο της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ) έγκαιρα και παρείχαν διευκόλυνση κατά την εκτέλεση αυτών των εργασιών. Αυτό το γεγονός φαίνεται επίσης στα αρχεία της Επιτροπής», τόνισε ο Τατάρ και πρόσθεσε τα εξής:

«Αυτό που χρειάζεται μεταξύ των δύο πλευρών δεν είναι το παιχνίδι επίρριψης ευθυνών με πολιτικές ρητορικές αλλά η συνεργασία σε θέματα που θα ωφελήσουν και τις δύο πλευρές, συμπεριλαμβανομένης της ΔΕΑ. Ας μην εμποδίσουμε το έργο και την υπάρχουσα συνεργασία, ας το υποστηρίξουμε».

Πρόσθεσε ότι σε ένα τέτοιο ανθρωπιστικό ζήτημα, όπου οι ευαισθησίες των οικογενειών των αγνοουμένων πρέπει πάντα να λαμβάνονται υπόψη, το τελευταίο πράγμα που αναμένεται να γίνει είναι να πολιτικοποιηθεί το ζήτημα.

«Δυστυχώς, ο Αναστασιάδης παραβίασε για άλλη μια φορά την αρχή ότι «το ζήτημα δεν πρέπει να πολιτικοποιηθεί», η οποία βρίσκεται στην κορυφή του έργου της ΔΕΑ εδώ και χρόνια», είπε.