Τατάρ: H επίθεση στον Δρ Κιουτσιούκ είναι επίθεση κατά του τ/κ λαού

Eklenme Tarihi: 07 Nisan 2021

Ο Πρόεδρος Ερσίν Τατάρ καταδίκασε χθες Τρίτη την χρήση  άσχημης και απρεπούς γλώσσας κατά του πρώην Τουρκοκύπριου ηγέτη Δρ Φαζίλ Κιουτσιούκ ο οποίος ηγήθηκε των Τουρκοκυπρίων στον αγώνα τους για ελευθερία και ανεξαρτησία.

Σε γραπτή του ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Τατάρ είπε ότι η προσβολή στον Δρ Φαζίλ Κιουτσιούκ είναι στην ουσία επίθεση εναντίον του τουρκοκυπριακού λαού και ότι δεν θα παραμείνει θεατής και δεν θα επιτρέψει αναπάντητες τέτοιες προσβολές.

Σημειώνοντας ότι η ιδέα του μοντέλου «λύσης δύο κρατών» υποστηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από το κοινό και απέμειναν μόνο αρκετές εβδομάδες στην άτυπη συνάντηση 5 + 1 στη Γενεύη, ο Τατάρ είπε ότι οι προσπάθειες πόλωσης του τουρκοκυπριακού λαού μέσω προκλητικών ειδήσεων και χειραγώγησης  της κοινής γνώμης έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες.

«Αυτές οι επιθέσεις στοχεύουν στην διακοπή των αναπόσπαστων δεσμών μεταξύ του τουρκοκυπριακού λαού και της μητέρας πατρίδας της Τουρκίας», είπε ο Τατάρ και πρόσθεσε ότι γνωρίζουν καλά τον σκοπό αυτών των άσχημων και προσβλητικών επιθέσεων κατά του Δρ Φαζίλ Κιουτσιούκ.

«Από το 1940, ο Δρ Φαζίλ Κιουτσιούκ ηγήθηκε του αγώνα των Τουρκοκυπρίων για ελευθερία και ανεξαρτησία, ώστε να μην γίνουμε σκλάβοι των Ελληνοκυπρίων. Συνέχισε αυτόν τον αγώνα μέχρι την τελευταία του ανάσα. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να προσβάλλει και να επιτίθεται στον Δρ Φαζίλ Κιουτσιούκ, – ένας άνθρωπος που ήταν πάντα εμπνευσμένος από τις αρχές του Μουσταφά Κεμάλ Ατάτουρκ και αφιέρωσε ολόκληρη την ζωή του στον αγώνα των Τουρκοκυπρίων με την αντίληψη ότι το Κυπριακό ζήτημα δεν μπορεί να λυθεί χωρίς την Τουρκία», είπε ο Τατάρ.

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε εντολή στον αρχηγό της αστυνομίας, Αχμέτ Σόιαλιν να αρχίσει νομική δράση επί του ζητήματος.