ΤΔΒΚ: Οι πτήσεις περιορίστηκαν με 3 την ημέρα

Eklenme Tarihi: 03 Mart 2021

Το Υπουργείο Δημοσίων Έργων και Συγκοινωνιών εξέδωσε νέα NOTAM – ειδοποίηση προς Αεροπόρους – με ισχύ από σήμερα, 3 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τη νέα ΝΟΤΑΜ, ο αριθμός των δρομολογημένων πτήσεων προς την ΤΔΒΚ περιορίζεται με τρείς την ημέρα σύμφωνα με την χωρητικότητα των κέντρων καραντίνας.

Το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι, βάσει της NOTAM, οι πολίτες της ΤΔΒΚ και οι ξένοι ταξιδιώτες των οποίων οι γονείς και οι σύζυγοι τους είναι υπήκοοι της ΤΔΒΚ,  μπορούν να εισέρχονται στη Βόρεια Κύπρο από τις χώρες όπου μετάλλαξε ο κορονοϊός και βρίσκονται στον κατάλογο των χωρών με περιορισμένες πτήσεις με τον όρο της 14ημερης υποχρεωτικής καραντίνας.

Στο μεταξύ, η υπουργός Δημοσίων Έργων και Συγκοινωνιών, Ρεσμιγιέ Τζάναλταϊ μίλησε στο BRT για την έκδοση της νέας NOTAM και το θέμα της καραντίνας.

Η υπουργός Τζάναλταϊ είπε ότι όλα τα άτομα, που κάνουν είσοδο στην ΤΔΒΚ, είναι υποχρεωμένα να μπουν σε καραντίνα.

Η ΝΟΤΑΜ, σημείωσε, εκδόθηκε αφού παρατηρήθηκε αύξηση στις παραλλαγές του κορονοϊού σε κάποιες χώρες.

Επεξηγώντας ότι οι πτήσεις προς την ΤΔΒΚ είναι πλέον περιορισμένες με τρείς την ημέρα, η Τζάναλταϊ είπε ότι όλοι οι ταξιδιώτες θα υπόκεινται σε καραντίνα.

«Περίπου 4, χιλιάδες φοιτητές έφτασαν στην χώρα. Περισσότερες πτήσεις προς την χώρα σημαίνουν μείωση στις τιμές των εισιτηρίων. Διερχόμαστε δύσκολη περίοδο. Η κυβέρνηση κάνει το παν δυνατόν ώστε οι φοιτητές πανεπιστημίων να μπορέσουν να επιστρέψουν, να προστατεύσει τη δημόσια υγεία και να συμβάλει στην επανεκκίνηση της οικονομίας», είπε η υπουργός Τζάναλταϊ.