Το Μαράς έγινε πόλη-φάντασμα λόγω των λαθών της ε/κ πλευράς

Eklenme Tarihi: 27 Temmuz 2021

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ντερβίς Έρογλου είπε ότι το Μαράς έχει μετατρέψει σε πόλη-φάντασμα λόγω των σφαλμάτων των Ηνωμένων Εθνών και της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Εκδίδοντας γραπτή ανακοίνωση επί της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης για το άνοιγμα μέρους της περίκλειστης πόλης Μαράς, ο πρώην Πρόεδρος αποκάλεσε ορθό και θετικό το να γίνει ένα νέο βήμα βάσει της απόφασης της κυβέρνησης από το οποίο θα επωφεληθεί ολόκληρη η ανθρωπότητα.

Επίσης ο Έρογλου υπογράμμισε ότι η ΤΔΒΚ και η Τουρκία έχουν δίκιο επί του Μαράς.

Επισημαίνοντας ότι οι συνομιλίες για την εξεύρεση μιας ομοσπονδιακής λύσης στο Κυπριακό έχουν καταρρεύσει πλήρως λόγω της αδιάλλακτης στάσης της ελληνοκυπριακής πλευράς στο Κραν Μοντάνα το 2017, ο τρίτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι είναι καιρός να συζητηθεί πώς τα υφιστάμενα δύο κυρίαρχα κράτη θα μπορέσουν να συνεργαστούν λαμβάνοντας πλέον υπόψη τις πραγματικότητες στην Κύπρο.

Σε περίπτωση που αυτή η συνεργασία φτάσει στο επιδιωκόμενο επίπεδο, τότε θα μπορούσε να έλθει στην ατζέντα η επιστροφή στο τραπέζι για μια συμφωνία, είπε προειδοποιώντας: «Διαφορετικά, το φαύλος κύκλος θα συνεχιστεί».

«Εγώ, προσωπικά, κατέβαλα μεγάλες προσπάθειες επί του Μαράς κατά την προεδρική μου θητεία από το 2010 έως το 2015», είπε προσθέτοντας ότι πρότεινε την επιστροφή της περίκλειστης πόλης Μαράς ως αντάλλαγμα για την άρση των εμπάργκο κατά της ΤΔΒΚ.