Το πρόγραμμα της επίσκεψης Ερντογάν

Eklenme Tarihi: 19 Temmuz 2021

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φτάνει σήμερα, 19 Ιουλίου στην ΤΔΒΚ.

Μετά την άφιξη του στον αερολιμένα Ερτζιάν, θα πραγματοποιηθεί η ειδική συνεδρία της Βουλής της Δημοκρατίας, την οποία θα προσφωνήσει ο Τούρκος Πρόεδρος.

Αργότερα θα παρακαθίσει σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο και αμέσως μετά θα πάει στο Μπουγιούκ Χαν όπου θα συναντηθεί με νέους.  

Το βράδυ στο στάδιο Ατάτουρκ στην Λεφκόσια θα πραγματοποιηθεί η παράσταση από την καλλιτεχνική ομάδα «Η φωτιά της Ανατολής» και μετά οι Ερντογάν και Τατάρ θα κηρύξουν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα διασημοτήτων στο ίδιο στάδιο.

Στις 10:30 το βράδυ της Δευτέρας ο Τούρκος Πρόεδρος και η αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει θα παραστούν στην έναρξη της «σκοπιάς μέχρι την αυγή», που είναι αγρυπνία ενόψει της 20ης Ιουλίου κοντά στην περιοχή που έγινε η απόβαση των τουρκικών δυνάμεων.

Το πρωί της Τρίτης, 20 Ιουλίου, που συμπίπτει με την πρώτη ημέρα της Γιορτής των Θυσιών, ο Ερντογάν θα προσευχηθεί στις 06.00 στο τζαμί Χαλά Σουλτάν, στο Χασπολάτ. Στις 8 το πρωί θα συμμετάσχει στην τελετή στον Ανδριάντα του Ατάτουρκ στην πρωτεύουσα και στις 9 θα παρακολουθήσει την παρέλαση στην λεωφόρο δρα Φαζίλ Κιουτσιούκ.

Το μεσημέρι, ο Τούρκος Πρόεδρος θα κάνει μια σειρά εγκαινίων. Μεταξύ αυτών θα είναι ο θεμέλιος λίθος για το νέο προεδρικό κοντά στο σημείο διέλευσης του Μετεχάν, τον νέο βόρειο παρακαμπτήριο δρόμο Λεφκόσια, τα εγκαίνια του συστήματος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, του σκάφους – μουσείου στο Άλσαντζακ (αποβατικού πλοίου που πήρε μέρος στην ειρηνευτική επιχείρηση) και του μετζίτ του Μπιλάλ Αγά στο Μαράς.