ΥΠΥΓ: Tο σύστημα ηλεκτρονικού βραχιολιού είναι μια καλή πηγή εσόδων

Eklenme Tarihi: 10 Haziran 2021

Ο υπουργός Υγείας Ουνάλ Ουστέλ επαίνεσε χθες Τετάρτη το σύστημα παρακολούθησης με ηλεκτρονικό βραχιόλι και δήλωσε ότι η εφαρμογή παρείχε στο κράτος μια σημαντική πηγή εσόδων.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Λεφκόσια, ο Ουστέλ είπε ότι προέκυψε από την αναγκαιότητα η προηγούμενη εφαρμογή με την οποία όλα τα κρούσματα του νέου κορονοϊού ή άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα περιστατικά, τοποθετούνταν σε εγκαταστάσεις καραντίνας και τα έξοδα των οποίων καλύπτονταν από το κράτος.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες του υπουργείου να βοηθήσει τους τομείς, που παρέμειναν κλειστοί λόγω του lockdown την περίοδο της πανδημίας, για να μπορέσουν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους, ο Ουστέλ είπε ότι στόχος είναι ο εμβολιασμός του 60% του πληθυσμού μέχρι τον Ιούλιο.

Είπε επίσης ότι τα σημεία διέλευσης και τα λιμάνια άνοιξαν σύμφωνα με τις οδηγίες και τις συστάσεις που έθεσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο υπουργός Υγείας Ουστέλ ευχαρίστησε και πάλι την τουρκική κυβέρνηση για τα εμβόλια που απέστειλε στην ΤΔΒΚ.

Είπε ότι τα εμβόλια θα βοηθήσουν την σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα και θα επιτρέψουν την χαλάρωση των περιορισμών στα σημεία εισόδου, συμβάλλοντας έτσι σε δύο κινητήριους τομείς, τον τουρισμό και την ανώτερη εκπαίδευση.

Ο Ουστέλ υπενθύμισε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμα και ότι όλοι πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν την κοινωνική απόσταση, να φορούν μάσκες και να ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής.