Χωριστές συναντήσεις με Οκτάι και Πακντεμιρλί είχε ο Τσαβούσογλου

Eklenme Tarihi: 08 Nisan 2021

Ο υπουργός Γεωργίας και Φυσικών Πόρων Ναζίμ Τσαβούσογλου, ο οποίος βρίσκεται στην Άγκαρα, έγινε σήμερα δεκτός από τον Τούρκο Αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν βήματα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ζουν οι γεωργοί στην ΤΔΒΚ λόγω της πανδημίας.

Οι Οκτάι και Τσαβούσογλου αντάλλαξαν επίσης απόψεις επί της χρήσης του νερού που μεταφέρεται στην ΤΔΒΚ από την Τουρκία για άρδευση των καλλιεργησίμων εκτάσεων, της προμηθείας σιταριού, κριθαριού και ζωικών τροφίμων καθώς επίσης επί της εξαγωγής 350 τόνων πλεονάζοντος νωπού γάλακτος στην Τουρκία.

Νωρίτερα, χθες Τετάρτη ο υπουργός Τσαβούσογλου είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Μπεκίρ Πακντεμιρλί.

Κατά τη συνάντηση των δύο υπουργών, έγινε ανταλλαγή απόψεων επί των δραστηριοτήτων του Υπουργείου Γεωργίας και Φυσικών Πόρων και επί της συνεργασίας του με το τουρκικό Υπουργείο Γεωργίας και Δασών.

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να προωθήσουν την υφιστάμενη συνεργασία μεταξύ των δύο υπουργείων επί των έργων που εκτελούνται από κοινού.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, λήφθηκε απόφαση για τη συνέχιση και την επιτάχυνση των έργων επί του πόσιμου νερού και του νερού άρδευσης των καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

Επίσης αποφασίστηκε να αναπτυχθούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην ΤΔΒΚ με τα οποία επιδιώκεται έγκαιρη ανίχνευση πυρκαγιών στην ΤΔΒΚ.

Οι δύο υπουργοί επίσης αποφάσισαν να ξεκινήσει συνεργασία επί της ασφάλειας τροφίμων και να εγκαθιδρύσουν επιτροπές για διαχείριση νερού και αναπτυξιακό σχέδιο υδάτων.