20 Ιουλίου: Η 47η επέτειος της Τουρκικής Ειρηνευτικής Επιχείρησης στην Κύπρο

Eklenme Tarihi: 19 Temmuz 2021

Αύριο, 20η Ιουλίου η 47η επέτειος της Τουρκικής Ειρηνευτικής Επιχείρησης στην Κύπρο θα εορταστεί με ειδικές τελετές και εκδηλώσεις.

Στους φετινούς εορτασμούς, που συμπίπτουν με την πρώτη μέρα της Γιορτής των θυσιών, συμμετέχει κι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μαζί με μεγάλο μέρος της τουρκικής κυβέρνησης.

Στις τελετές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερσίν Τατάρ και ο Τούρκος ομόλογός του, Ερντογάν θα δώσουν σημαντικά μηνύματα.

Όλες οι τελετές και εκδηλώσεις θα μεταδίδονται με απευθείας σύνδεση από το Ραδιοτηλεοπτικό Ίδρυμα Μπαϊράκ για δύο μέρες.

Οι φετινοί εορτασμοί, όπως πάντα, ξεκίνησαν με την ομιλία που εκφώνησε σήμερα το πρωί από τον Πρόεδρο Τατάρ στο BRT.

H παραδοσιακή εκδήλωση «Σκοπιά μέχρι την αυγή», που είναι αγρυπνία ενόψει της 20ης Ιουλίου κοντά στην περιοχή που έγινε η απόβαση των τουρκικών δυνάμεων θα ξεκινήσει στις 10:30 το βράδυ, ενώ τα Τουρκικά Αστέρια – αεροβατική ομάδα της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας – θα πετάξουν πάνω στον τόπο όπου θα πραγματοποιηθεί η κύρια τελετή στην λεωφόρο Δρα Φαζίλ Κιουτσιούκ στην Λεφκόσια.

Σαν μέρος της 20ης Ιουλίου, Ημέρας Ειρήνης και Ελευθερίας η πρώτη τελετή έλαβε μέρος σήμερα, 19 Ιουλίου στο Κοιμητήριο των Μαρτύρων το πρωί στις 9:30 στο Μπογάζ.

Ακολούθως, έγιναν τελετές στο μαυσωλείο του δρα Φαζίλ Κιουτσιούκ και το μαυσωλείο του Ραούφ Ράιφ Ντενκτάς, αντιστοίχως, ενώ αύριο, 20 Ιουλίου η πρώτη τελετή θα λάβει μέρος μπροστά από τον Ανδριάντα του Ατάτουρκ στην Λεφκόσια την οποία θα ακολουθήσει μια ειδική τελετή μπροστά από το Μνημείο των Μαρτύρων.

Η κύρια τελετή θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί με παρέλαση στην λεωφόρο Δρα Φαζίλ Κιουτσιούκ όπου  ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Πρόεδρος Ερσίν Τατάρ θα εκφωνήσουν ομιλίες, αντιστοίχως.

Παρόμοιες τελετές θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες επαρχίες της Δημοκρατίας.